Festivalbog

Som del af Århundredets Festival udgav Aarhus Universitetsforlag festivalbogen '1700-tallet sort på hvidt'. En bog, hvor forskere og forfattere i 18 korte kapitler går tæt på 1700-tallets kontrastfyldte verden.

Med titlen '1700-tallet sort på hvidt' griber bogen fat i de tanker om rettigheder og demokrati, som danner grundlaget for det samfund, vi kender i dag. Men bogens ærinde er også at fortælle om 1700-tallets mørke sider. Med fortællinger om henrettelser, diskrimination, slaveri, intolerance og terror sættes der spot på historiens skyggesider, der kan være ligeså relevante at forholde sig til i dag som dengang.

Aarhus Universitet finansierede bogen, der blev husstandsomdelt i 200.000 eksemplarer sammen med festivalprogrammet 2012.

Læs fra to sider
Bogen er opbygget som en spejlkomposition og kan læses fra to sider. Fra den ene side fortælles om 1700-tallets lyse sider med titlen 'Tanker, der forandrer' og fra den anden side om de mørke sider med titlen 'Ideer, der korrumperer'. Bogens sort-hvide princip følges ned i mindste detalje – også typografisk.

Forord og indholdsfortegnelse til: Tanker, der forandrer
Forord og indholdsfortegnelse til: Ideer, der korrumperer