Antologi 2012

Aarhus Universitetsforlag udgav i forbindelse med Århundredets Festival 2012 antologien '1700-tallet sort på hvidt'. En antologi målrettet gymnasieelever.

12 gymnasielærere fra 12 forskellige fag og 18 forfattere og forskere fra kultur-, samfunds- og naturvidenskab har arbejdet sammen om det nye tværfaglige undervisningsmateriale.

1700-tallet sort på hvidt
Bogen og et tilhørende website, 1700-tallet.dk, er udviklet som et 4-dages forløb primært til Almen Studieforberedelse (AT), men egner sig også til studieretningsprojekter og andre temaforløb for elever på 2. år på tværs af fag. Bogen og e-bogen er på 80 sider og indeholder 18 miniartikler.

Undervisningsmaterialet dækker følgende fag: fysik, dansk, historie, samfundsfag, religion, biologi, billedkunst, filosofi, drama, musik, engelsk, tysk, fransk og mediefag.

Læs fra to sider
Bogen er opbygget som en spejlkomposition og kan læses fra to sider. Fra den ene side fortælles om 1700-tallets lyse sider med titlen 'Tanker, der forandrer' og fra den anden side om de mørke sider med titlen 'Ideer, der korrumperer'. Bogens sort-hvide princip følges ned i mindste detalje – også typografisk.

Forord og indholdsfortegnelse til: Tanker, der forandrer
Forord og indholdsfortegnelse til: Ideer, der korrumperer

Artikler fra bogens to dele kan læses parallelt, så eleverne får et indtryk af århundredets kontraster.

Bestilling af bogen
Undervisningsmaterialets pris er 1.000 kr. for et klassesæt med 35 bøger inklusiv licens til e-bogs-udgaven for et ubegrænset antal af klasser i 2 år og det lærerudviklede undervisningsmateriale på bogens website.

Bogen bestilles hos Aarhus Universitetsforlag.