Inspirationsmøde i Den Gamle By

Århundredets Festival tager en ny tur med tidsmaskinen

Pudderparykkerne er for længst lagt på hylden efter Folkeuniversitetets 1700-talsfestival i marts 2012. Programmet bød dengang på alt fra maskebal, Historiske Talkshows og erotiske saloner til forskerdebatter, byvandringer og historiske middage. Nu er Folkeuniversitetet klar til endnu en tidsrejse. Denne gang med spot på 1800-tallet, der indtager Aarhus fra 7.-16. marts 2014.

Sidste års 1700-talsfestival endte som en succes. Hele 40.000 publikummer mødte op til de 150 forskellige arrangementer, der fandt sted i hele byen over ti dage.

Da Folkeuniversitetets styrelse i juni godkendte festivalens regnskab, var vejen endeligt banet for endnu en historisk festivaloplevelse i Aarhus. Og det glæder Folkeuniversitetets rektor, Sten Tiedemann.

- Århundredets Festival 2012 var Folkeuniversitetets hidtil største styrkeprøve med nye, eksperimenterende formidlingsformater. Vi glæder os til at bygge videre på erfaringerne og præsentere endnu flere både intelligente og sanselige vidensoplevelser, fortæller Sten Tiedemann.

Torsdag den 21. februar mødtes nuværende og potentielle samarbejdspartnere til et stort inspirationsmøde i Den Gamle By, hvor det nye århundrede blev introduceret og udsat for den første fælles idéudvikling. En travl tid venter forude, men Folkeuniversitetets festivalkoordinator Trine Bang er klar til at løfte opgaven.

- Jeg glæder mig til at gå i kødet på 1800-tallet. Erfaringsmæssigt ved vi efter Århundredets Festival 2012, at det er en stor udfordring at koge et helt århundrede ned til en festival på ti dage og finde de bedste historier og vinkler på perioden. Men det er en udfordring, vi ser frem til, siger Trine Bang.

Århundredets Festival er en tilbagevendende historiske begivenhed i Aarhus. I marts 2014 sætter festivalen spot på 1800-tallet. I 2016 går festivalen tæt på perioden 1900-1950, mens perioden 1950 til i dag er festivalens tema i 2017. Århundredets Festival er del af Europæisk Kulturhovedstad 2017.