Succesfuld festival

Et århundrede, ti dage, 150 arrangementer. Søndag den 18. marts 2012 sluttede de sidste arrangementer i den første udgave af Århundredets Festival. En festival, der endte med at blive så stor en succes, at det næsten er kommet bag på hovedarrangøren, Folkeuniversitet i Aarhus.

- Det er gået over al forventning. Opbakningen til festivalen har været overvældende. Og vi kan i dag kigge tilbage på en større og flottere festival end nogen af os, havde turdet håbe på. Jeg synes festivalen har budt på vidensformidling i særklasse og kulturelle oplevelser ud over det sædvanlige, siger Folkeuniversitetets rektor, Sten Tiedemann.

Også Folkeuniversitetets festivalkoordinator, Trine Bang, er glad og lettet for at alt forarbejde – og ikke mindst samarbejde – endte med at gå op i en højere enhed.

- Jeg er stolt over, at Folkeuniversitetet har formået at samle byen omkring en så ambitiøs festival. Ambitionen var at skabe synergi mellem byens viden-, kunst- og kulturmiljøer. At gøre historien til sanselige, underholdende og tankevækkende oplevelser for et nutidigt publikum. Det er lykkedes over al forventning, og det har været helt fantastisk at opleve den store begejstring blandt publikum. Det bekræfter os i, at folk gerne vil historien, hvis den bliver fortalt med appel til både sanser og intellekt, fastslår festivalkoordinatoren.

Der har været fuldt hus til langt de fleste af festivalens 150 arrangementer, publikum har taget imod Århundredets Festival med åbne arme og det er lykkedes at sprede den ønskede 1700-talsstemning i hele Aarhus. Alt i alt er der ikke rigtig noget at være utilfreds med dagen derpå. Og Folkeuniversitetets rektor, Sten Tiedemann, fortryder da også kun én ting:

- Jeg skulle, set i bakspejlet, have klonet mig selv inden festivalen. Så havde jeg haft en dobbeltgænger, som kunne have gået rundt og nydt alle de spændende arrangementer, mens jeg selv jeg piskede rundt og arbejdede med planlægning og afvikling. Det må jeg få fikset til næste gang.

Festivalsekretariatets to Triner til Århundredets Maskebal. Foto: Mark Flarup
Sten Tiedemann (th) til gallapremiere på En Kongelig Affære. Foto: Søren Kjeldgaard