Boblende aften i Filmbyen

Røg under glas, barokmusik tilsat sæbebobler og en rabarberdessert, der blev kastet direkte ned på de runde borde. 'Gourmetbobler og barokperler' i Filmbyen bød på mad- og musikoplevelser langt ud over det sædvanlige, da de dygtige solister fra Lydenskab og den kreative kok Mads Valentin inviterede til en smuk aften for alle sanser.

Gennem en længere mailkorrespondance havde kok og musikere forud for deres fælles arrangement nærmet sig hinanden med udkast til både det musiske og spiselige repertoire for aftenen.

Frem og tilbage sendte de titler på musikstykker, fantasifulde scenografier og idéer til madsammensætninger indtil de nåede frem til de seks retter og det musikalske mix, der for dem var den ultimative kombination.

Det betød, at aftenens gæster blandt andet kunne opleve osende rygeost under glaslåg samtidig med, at en røgmaskine skabte tåge omkring cello-, guitar- og cembalospilleren i midten af det sortmalede Studie 2. Og lidt tidligere på aftenen fremkaldte det både 'ih' og 'åh'-lyde hos publikum, da smukke sæbebobler dalede ned over musikerne.

Et kreativt indslag, der både havde til hensigt at symbolisere det boblende i netop dette musikstykke og akkompagnere den ret, gæsterne samtidig fik serveret ved de runde borde.

Og hele showet blev afsluttet med det, der i kokkens introducerende gennemgang af menuen blev kaldt en 'dans af rabarber' og som i praksis betød, at kokke og tjenere med løs hånd kastede is, skum og krymmel ned på de plastikstykker, der få minutter tidligere var blevet lagt ovenpå den hvide stofdug.

Et alternativt kunstværk, som de otte gæster omkring hvert bord kunne indtage i fællesskab, bevæbnet med hver deres spiseske. Smukt, sanseligt og socialt.


Aftenens menu
1. ret: Kammusling med rødbedeskum og urtegranité serveret i en østersskal.

2. ret: Stenbiderrogn med stenbider, æblekompot og jordskokker serveret i kaviardåse.

3. ret: Svinebryst i sherry emulosion serveret med æblepuré og æbleskud på skiferplade.

4. ret: Brasseret ged i løg med rosenkål, saltet citron, hele ramsløg og gedecrouqet serveret på ståltallerken

5. ret: Rygeost, radisser, brændenælder og røg serveret i hvid skål med glaslåg.

6. ret: Rabarbermousse, rabarbersorbet, petit fruit, frysetørrede bær og marengskys serveret direkte på bordet.
Køkkenet åbnede ballet med denne smukke forret. Foto: Maria Fly Vilsbøll
Musikerne fra Lydenskab skabte en helt speciel stemning på aftenen. Her spiller de akkompagneret af sæbebobler tilsat citronaroma. Foto: Maria Fly Vilsbøll
Rabarberdesserten var en meget social oplevelse. Foto: Maria Fly Vilsbøll