Rød løber, kongeligt besøg og en masse østers

Timingen var perfekt. Midt i Århundredets Festival fik den længe ventede storfilm 'En kongelig affære' premiere i BioCity i Aarhus onsdag aften. Og på den, til anledningen, udrullede røde løber på Skt. Knuds Torv trådte filmens prominente regentpar, Christian 7. og hans dronning Caroline Mathilde. Med sig havde de taget oplysningstænkeren Brandt, manuskriptforfatter og instruktør Nikolai Arcel og producer Louise Vesth.

Og de fem, der ankom til både blitzlys, ildgøglere og smukke toner fra BaroqueAros, lagde ikke skjul på, at de var rigtig spændte på, hvordan det jyske publikum ville tage imod deres anstrengelser, der er resultatet af et af danmarkshistoriens største og dyreste filmprojekter.

Men lidt selvtillid må de næsten have fået efter sidste måneds sølvbjørnshøst i Berlin, hvor både Kong Christian 7. i skikkelse af skuespiller Mikkel Boe Følsgaaard, og instruktør Nicolai Arcel fik en statue med hjem til Danmark.

Spørgsmål til skuespillerne
Efter forpremieren i Aarhus var der da også stående klapsalver til filmen, der var både voldsom, rørende og fyldt med både oplysningstanker og heftig romantik mellem Struensee og Caroline Mathilde. Da de sidste rulletekster havde forladt det store lærred, gik skuespillere, instruktør og producer igen på scenen for at svare på publikums spørgsmål.

Én ville vide, hvor tæt filmen lå på virkeligheden. En anden spurgte interesseret til kongens skingre grin, mens en tredje var mest interesseret i, hvordan dronningen - den smukke svensker Alicia Vikander - havde sat sig ind i sin rolle.

Alle fik de svar, indtil sulten og champagnelysten blev for stor og både publikum og filmfolk fortsatte ud i den festivalpyntede foyer, hvor østers, kager og bobler ventede.


14. marts 2012


TV2 Østjylland 14/3: En Kongelig Affære

En del af holdet bag 'En kongelig affære'. Fra venstre er det instruktør Nikolai Arcel, skuespillerne Alicia Vikander, Mikkel Boe Følsgaard og Cyron Melville og til sidst Zentropas producer Louise Vesth. Foto: Søren Kjeldgaard.